TransilvaniaBooking on Facebook TransilvaniaBooking on Twitter TransilvaniaBooking on Pinterest TransilvaniaBooking on Google+ TransilvaniaBooking Blog TransilvaniaBooking RSS

Piata de Craciun - Berlin 2017

de la 149 euro / persoana (vezi detalii)

Circuit Praga, Cehia - 1 decembrie 2017

de la 299 euro / persoana (vezi detalii)

Piata de Craciun - Paris 2017

de la 269 euro / persoana (vezi detalii)

REVELION 2018: Revelion Bali - Indonezia 2018

de la 1314 euro / persoana (vezi detalii)

Circuit Amsterdam - 1 decembrie 2017

de la 295 euro / persoana (vezi detalii)

Circuit Piata de Craciun - Bavaria avion & autocar 2017

de la 399 euro / persoana (vezi detalii)

Ski Tirol, Austria 2017 - 2018

de la 255 euro / persoana (vezi detalii)

Piata de Craciun - Viena, Austria - Autocar 2017

de la 199 euro / persoana (vezi detalii)

Informatii de calatorie

Documente necesare călătoriei:

 • buletinul/cartea de identitate sau pașaportul valabil minim 6 luni;
 • biletul de călătorie;
 • asigurarea medicala (opțional).

Dacă sunteţi cetăţean european, nu sunteţi obligat să prezentaţi cartea de identitate sau paşaportul la trecerea frontierei dintre două state membre ale spaţiului Schengen.

Austria; Ungaria; Norvegia; Belgia; Islanda; Polonia; Republica Cehă, Italia, Portugalia, Danemarca, Letonia, Slovacia, Estonia, Liechtenstein, Slovenia, Finlanda, Lituania, Spania, Franţa, Luxemburg, Suedia, Germania, Malta, Elveţia, Grecia, Olanda.

În schimb, trebuie să aveţi asupra dumneavoastră o carte de identitate sau un paşaport valabil dacă vă deplasaţi înspre sau dinspre Bulgaria, Cipru, Irlanda, România şi Regatul Unit. Deşi aparţin UE, aceste ţări nu fac parte din spaţiul Schengen.

Faptul că nu trebuie să prezentaţi paşaportul la frontieră nu înseamnă că nu e recomandat să aveţi un document de identitate asupra dumneavoastră. Acesta v-ar putea fi solicitat, de exemplu, pentru a vă identifica la îmbarcarea în avion sau în cazul unui control al poliţiei.

Atenţie! Permisul de conducere sau cardul bancar nu sunt acceptate ca documente de călătorie sau ca dovezi ale identităţii.

Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute, este recomandat să vă informați asupra reglementărilor specifice statului în care urmează să călătoriți! Datele prezentate pe această pagină pot să nu fie actuale, neavând un caracter oficial. Agenția noastră vă recomandă consultarea surselor oficiale, oferite de Politia de Frontiera, Ministerul afacerilor externe si Ministerul afacerilor interne.


Călătoria cu minori

„În baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii români pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Prin reprezentant legal se înțelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile și să îndeplinească obligațiile părintești fața de minor.

Polițiștii de frontiera permit ieșirea din țară unui cetățean roman minor - numai daca este însoțit de o persoana fizica majora - în următoarele cazuri:

 • este titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate) și călătorește însoțit de ambii părinți;
 • este titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate) și călătorește împreuna cu unul dintre părinți, numai dacă părintele însoțitor prezintă o declarație a celuilalt părinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei, statul (statele) de destinație, precum și cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt părinte;
 • este titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate) și călătorește împreună cu unul dintre părinți, dacă părintele însoțitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătoreasca rămasă definitivă și irevocabilă;
 • este titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate) și călătorește însoțit de o altă persoana fizică majoră, numai dacă persoana însoțitoare prezintă extrasul de cazier judiciar și o declarație a ambilor părinți sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat minorul (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă), a părintelui supraviețuitor ori a reprezentantului său legal, care cuprinde: acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective; statul (statele de destinație); perioada în care urmează să se desfășoare călătoria; datele de identitate ale însoțitorului respectiv; extrasul de cazier judiciar al însoțitorului; documente din care să rezulte calitatea de persoană desemnata din cadrul unei societăți comerciale autorizate, în condițiile legii, să desfășoare activități de transport internațional de persoane (poate avea calitatea de însoțitor și o persoana anume desemnata din cadrul unei societăți comerciale autorizate, în condițiile legii, să desfășoare activități de transport internațional de persoane).

Mai multe informații http://www.politiadefrontiera.ro Condiții de călătorie: cetățeni români

Sfaturi utile

Călătoria în Europa

Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute, este recomandat să vă informați asupra reglementărilor specifice statului în care urmează să călătoriți! Datele prezentate pe această pagină pot să nu fie actuale, neavând un caracter oficial. Agenția noastră vă recomandă consultarea surselor oficiale, oferite de Politia de Frontiera, Ministerul afacerilor externe si Ministerul afacerilor interne.


Clasificare hoteluri

Stele sunt adesea folosite ca simboluri pentru scopuri de clasificare. De exemplu, una la cinci stele este frecvent folosite pentru a clasifica hoteluri. Există o mare varietate de sisteme de rating utilizate de diferite organizații din întreaga lume. Hoteluri sunt evaluate în mod independent în sistemele tradiționale și țin cont în mare măsură de facilitățile oferite. Unii consideră această evaluare dezavantajoasă pentru hoteluri mai mici și a căror calitate de cazare ar putea intra într-o clasă superioară, dar lipsa unui element cum ar fi un lift ar împiedica atingerea unui nivel de clasificare mai mare.

Nu există până în prezent nici o clasificare internațională care a fost adoptată. Așadar, din puctul de vedere al clasificări țările se împart in trei categorii.

 1. Țari care nu au un sistem, din cauza faptului că acestea s-au opus unei asemenea clasificări, printre aceste țări se numără Australia, SUA, Kenya, Singapore, Israel și altele. Notorietatea pare a fi mai importantă decât o clasificare în aceste țări;
 2. Mai există categoria țărilor care nu au sisteme oficiale de rating cum ar fi Anglia și Danemarca. Sistemele sunt numite neoficiale deoarece sunt bazate pe date din reviste de profil sau asociații în domeniul turismului și a serviciilor adiacente;
 3. Iar ultima categorie sunt țările care au sisteme oficiale și proprii de evaluare a serviciilor hoteliere cum ar fi Italia, Irlanda, Grecia, Luxemburg, Olanda, Franța, Romania, Belgia, India etc. În țara noastră, normele de clasificare în vigoare țin cont de normele utilizate în țările europene cu turism dezvoltat, precum și de recomandările Organizației Mondiale a Turismului cu privire la condițiile minime de clasificare pe stele în țările europene. Astfel, normele metodologice în vigoare sunt aprobate prin Ordinul MT nr.510/2002 și republicată în 09.03. 2008, norme considerate printre cele mai detaliate în comparație cu alte țări.


Asistență consulară

Pentru a putea evita evenimentele neplăcute atunci când vă aflaţi în afara graniţelor României, vă recomandăm să:

 1. Aveţi grijă ca actele de identitate şi cele de stare civilă româneşti să fie în bună stare şi să nu îşi piardă valabilitatea. Oficiile consulare vă acordă sprijinul necesar în vederea obţinerii acestora în timp util;
 2. Adresaţi-vă ambasadei / consulatului cel mai apropiat în cazul în care vă confruntaţi cu probleme consulare. COMUNICAŢI TOATE COORDONATELE DUMNEAVOASTRĂ pentru a putea fi contactat în situaţii de urgenţă;
 3. Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute, este recomandat să vă informați asupra reglementărilor specifice statului în care urmează să călătoriți! Datele prezentate pe această pagină pot să nu fie actuale, neavând un caracter oficial. Agenția noastră vă recomandă consultarea surselor oficiale, oferite de Politia de Frontiera, Ministerul afacerilor externe si Ministerul afacerilor interne.
Pliant Asistență Consulară MAE


Polițe de asigurări

Călătoriți fără griji în vacanță! Asigurarea medicala de călătorie nu este obligatorie dar este recomandată. Asigurările medicale se pot încheia până înainte de ziua plecării și acoperă urgențe medicale. În cazul în care ați încheiat o astfel de poliță, și aveți nevoie de asistență medicală, trebuie să știți că ele sunt valabile și în cazul cabinetelor particulare precum și a celor de stat. În primul rând, înainte să vă prezentați la cabinetul medical, trebuie să sunați la numărul care apare pe polița dumneavoastră de asigurare, atunci operatorul companiei va prelua cazul și va lua legătura cu unitatea medicală care vă va acorda îngrijiri.

Toate aceste sunt necesare pentru ca compania să preia cheltuielile medicale. Este bine să știți că, există posibilitatea, ca unitatea medicală să nu recunoască drept garanție polița dumneavoastră și pot solicita plata integrala a serviciilor medicale oferite. În acest caz, companiile asiguratoare vă sfătuiesc, să păstrați toate documentele emise de unitate, inclusiv cele de plată, pentru întocmirea unui dosar de daune la întoarcerea în țară.

Asigurările storno sunt asigurări de anulare a călătoriei. Ele se pot încheia cel târziu la data întocmirii contractului cadru și emiterii facturii prin care ați achiziționat pachetul, sejurul sau biletele de avion. Polița de asigurare storno acoperă cazurile în care nu mai puteți pleca în concediu din următoarele motive:

 • cazuri de boală cu recomandarea medicului de tratament la domiciliu sau spital;
 • cazuri de spitalizare de urgenta;
 • cazuri de deces în familie a rudelor de gradul I și II.

Suma plătită se rambursează integral în termen de 30 de zile de la data depunerii dosarului de daună.

Tarifele pentru asigurările medicale se încadrează între 22 și 36 lei de persoană, în funcție de companie. Iar tarifele pentru asigurările storno sunt calculate ca procent din suma achitată pentru sejur, și sunt în jurul a 2% din totalul serviciilor contractate.


Bagaje – călătoria cu avionul

Bagajul de mână

Restricții - În vederea evitării oricăror întârzieri şi neplăceri cauzate de diferite controale de securitate aeroportuare, sofisticate, este interzisă deţinerea anumitor obiecte pe timpul călătoriei cu avionul, fie asupra călătorului, fie în bagaje.

În acest sens există o listă agreată la nivel european privind obiectele care nu sunt permise în cala aeronavei pentru zborurile din aeroporturile comunitare şi o listă de bunuri care sunt interzise să fie deţinute în bagajul de mână. Listele sunt afişate în zonele de control. Aceste reglementări se referă la cantitatea de lichide ce se poate fi luată în bagajul de mână. Astfel, se pot lua în bagajul de mână lichide în recipiente de maxim 100 ml fiecare. Aceste recipiente trebuie să fie păstrate într-un ambalaj transparent din material plastic, care se poate redeschide, iar cantitatea totală de lichide nu trebuie să depăşească 1 litru per pasager.

În termenul de „lichide” pot fi incluse următoarele produse:

 • apă şi alte băuturi, supe, siropuri, iaurturi;
 • parfumuri;
 • geluri, inclusiv geluri de păr şi de baie;
 • paste, inclusiv pastă de dinţi;
 • rimel, rujuri lichide;
 • creme, loţiuni şi uleiuri;
 • spray-uri;
 • conţinutul ambalajelor presurizate, precum spumă de ras, alte spume şi deodorante;
 • amestecuri lichid-solide;
 • orice alt articol cu consistenţă similară.

Excepţii de la aceste reguli fac următoarele produse:

 • medicamente esenţiale pe timpul zborului (ex. pachetul pentru diabetici), care trebuie să fie în pachetele lor originale;
 • lapte pentru copii şi mâncare lichidă pentru copii.

În schimb, lichide pot fi luate în bagajul de cală. De asemenea, se pot cumpăra lichide, precum băuturi şi parfumuri, din magazinele de duty-free din cadrul aeroporturilor. Dacă acestea sunt vândute în ambalaje speciale, sigilate, ambalajele nu se vor deschide înainte de efectuarea controlului de securitate, altfel produsele vor fi confiscate.

În cazul în care până la destinaţie se vor face escale, ambalajele cu produsele cumpărate din duty-free-uri nu se vor deschise înainte de efectuarea controlului de securitate din aeroportul de tranzit sau, în cazul efectuării mai multor escale, din ultimul aeroport de tranzit.

Obiecte ascuţite mai mari de 5 cm nu pot fi transportate în bagajul de mână. Alte obiecte pot fi considerate ca fiind periculoase şi pot fi confiscate de autorităţile de securitate:

 • cuţite;
 • ace de păr;
 • pile de unghii;
 • set de manichiură;
 • foarfece;
 • pensete;
 • andrele;
 • ace de cusut.

Dimensiuni

 • Wizz air – 42x32x25 cm – până în 7 kg;
 • Blue air, Tarom, KLM, Lufthansa – 55x40x20 cm – până în 10 kg;
 • Austrian Airlines – 55x40x23 cm – până în 8 kg.

Bagajul de cală

Pentru specificații despre greutate și dimensiuni, obiecte pe care le puteți transport și alte reguli și restricții, vă rugăm consultați pagina online a companiei cu care urmează sa efectuați zborul.

Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute, este recomandat să vă informați asupra reglementărilor specifice! Datele prezentate pe această pagină pot să nu fie actuale, neavând un caracter oficial. Agenția noastră vă recomandă consultarea surselor oficiale, oferite de compania aeriană cu care urmează să călătoriți.

aero travel bibi touring blue air christian tour cocktail fibula eurolines europatravel hotelcon intera iri travel katargo nova touring omnia turism paradise paralela 45 prestige tours ruefa teztour tui ztour
© 2020 transilvaniabooking.com